정성으로 부쳐낸 한국의 전
정성으로 부쳐낸
한국의 전
The True Taste of Korean Jeon
The True Taste of
Korean Jeon

대한민국 여성들의 손끝에서 만들어가는 K-FOOD 전(Jeon)의 이야기.
각종 다양한 콩(Bean)을 소재로 한 건강식 비건 식품 미스전(Ms. Jeon).
어렸을 때부터 어머니를 따라 시장에 자주 다녔습니다.
어머니 손을 잡고 여기 저기 부침전의 재료를 사러 자주 시장에 갔던 기억이 납니다.
“전” 중에서도 어머니는 “녹두전”을 기가 막히게 만드셨습니다.
귀한 녹두와 각종 전의 재료들을 사가지고 오면 밤새 녹두를 찬물에 불려두신 후 담날에 맷돌에 녹두를 갈곤 하였습니다.
아직도 어머니의 “녹두전”은 잊을 수 없는 별미 중 하나이며 지금도 명절이면 어김없이 돌아가신 녹두전이 누나의 손끝에서 다시 태어납니다.
한국의 명절이면 “녹두전” 외에 두부전, 명태전, 파전, 부추전, 동그랑땡, 꼬치전, 김치전 등등 정말 수없이 많은 “전”들의 향연에 빠지곤 하였습니다. 어머니와 친인척식구들, 누이들이 모두 모여 그야말로 여인들의 한바탕 신나는 “전”의 이야기가 펼쳐지는 거죠.
큼지막한 소쿠리에 담아둔 “전”들을 보고 있으면 남정네들의 손들이 가만히 있지를 못하죠. 요리조리 왔다갔다 하며 남정네들은 주워 먹기 바쁩니다. 그야말로 맛이 일품이거든요.
대한민국 여성들의 정성이 가득히 들어간 “전”의 이야기를 국내를 뛰어넘어 전세계 소비자들에게도 선보이려고 합니다.
다양한 콩을 소재로 한 “전”. 독특한 방식의 다양한 전들의 부침의 기술을 현대화 하여 대량생산으로 이끌어가려고 합니다.
독특한 로봇의 팔을 빌려 그라인드 시켜가는 과정과 비린내가 나지 않도록 하는 각종 다양한 식자재들의 콤비네이션들을 결합한 기술을 가미하여 고소하고 담백한 “전”의 맛을 이끌어냅니다.
각각의 콩을 주제로 한 플레이팅 소스도 준비하여 입맛에 맞게 골고루 선택할 수 있습니다.
콩을 소재로 한 다양한 미스전은 국내외 식품 마트로의 입점뿐만 아니라 미스전의 포장배달사업에도 사업을 넓히며 국내외 많은 소비자들의 건강 간식 스낵으로도 발전시킬 계획입니다.
미스전의 식품이야기를 기대하시기 바랍니다.
대한민국 여성들의 손끝에서 만들어가는 K-FOOD 전(Jeon)의 이야기. 각종 다양한 콩(Bean)을 소재로 한 건강식 비건 식품 미스전(Ms. Jeon).
어렸을 때부터 어머니를 따라 시장에 자주 다녔습니다. 어머니 손을 잡고 여기 저기 부침전의 재료를 사러 자주 시장에 갔던 기억이 납니다.
“전” 중에서도 어머니는 “녹두전”을 기가 막히게 만드셨습니다. 귀한 녹두와 각종 전의 재료들을 사가지고 오면 밤새 녹두를 찬물에 불려두신 후 담날에 맷돌에 녹두를 갈곤 하였습니다.
아직도 어머니의 “녹두전”은 잊을 수 없는 별미 중 하나이며 지금도 명절이면 어김없이 돌아가신 녹두전이 누나의 손끝에서 다시 태어납니다.
한국의 명절이면 “녹두전” 외에 두부전, 명태전, 파전, 부추전, 동그랑땡, 꼬치전, 김치전 등등 정말 수없이 많은 “전”들의 향연에 빠지곤 하였습니다. 어머니와 친인척식구들, 누이들이 모두 모여 그야말로 여인들의 한바탕 신나는 “전”의 이야기가 펼쳐지는 거죠.
큼지막한 소쿠리에 담아둔 “전”들을 보고 있으면 남정네들의 손들이 가만히 있지를 못하죠. 요리조리 왔다갔다 하며 남정네들은 주워 먹기 바쁩니다. 그야말로 맛이 일품이거든요.
대한민국 여성들의 정성이 가득히 들어간 “전”의 이야기를 국내를 뛰어넘어 전세계 소비자들에게도 선보이려고 합니다.
다양한 콩을 소재로 한 “전”. 독특한 방식의 다양한 전들의 부침의 기술을 현대화 하여 대량생산으로 이끌어가려고 합니다.
독특한 로봇의 팔을 빌려 그라인드 시켜가는 과정과 비린내가 나지 않도록 하는 각종 다양한 식자재들의 콤비네이션들을 결합한 기술을 가미하여 고소하고 담백한 “전”의 맛을 이끌어냅니다.
각각의 콩을 주제로 한 플레이팅 소스도 준비하여 입맛에 맞게 골고루 선택할 수 있습니다.
콩을 소재로 한 다양한 미스전은 국내외 식품 마트로의 입점뿐만 아니라 미스전의 포장배달사업에도 사업을 넓히며 국내외 많은 소비자들의 건강 간식 스낵으로도 발전시킬 계획입니다.
미스전의 식품이야기를 기대하시기 바랍니다.
When I was little, I used to follow my mother to the marketplace, holding her hand. She was a master of jeon—Korean-style fritters and pancakes made from a variety of ingredients.
Among them, her nokdujeon (mung bean pancake) was my favorite. She would soak mung beans overnight, then grind them by hand the next morning using a stone mill. The aroma, the rhythm of grinding, and the golden crisp of her jeon—I can still remember them vividly.
Now that she’s gone, my sister carries on the tradition during Seollal (New Year’s Day) and Chuseok (Thanksgiving). During these holidays, families across Korea gather to make all kinds of jeon—tofu, pollack, chive, green onion, kimchi, and meat skewers. Women cook together, stacking freshly fried jeon in large bamboo baskets, while men sneak a piece and smile—because that one bite is pure happiness.
It’s my dream to share the story of jeon, Korea’s heartfelt soulfood, with the world.
Ms. Jeon brings traditional jeon to the global table—vegan, wholesome, and made with beans as the key ingredient. While preserving the spirit of homemade jeon, we add a modern touch for today’s world—using advanced techniques like robotic grinding and creative combinations of fresh ingredients for perfect flavor and aroma.
Our jeon offers a clean, comforting taste—the kind that deepens with every bite. We’re also developing a line of bean-based sauces to pair beautifully with each variety.
Through supermarkets and delivery services, we hope to bring Korea’s most beloved comfort food to homes around the world—warm, simple, and made with love.
When I was little, I used to follow my mother to the marketplace, holding her hand. She was a master of jeon—Korean-style fritters and pancakes made from a variety of ingredients.
Among them, her nokdujeon (mung bean pancake) was my favorite. She would soak mung beans overnight, then grind them by hand the next morning using a stone mill. The aroma, the rhythm of grinding, and the golden crisp of her jeon—I can still remember them vividly.
Now that she’s gone, my sister carries on the tradition during Seollal (New Year’s Day) and Chuseok (Thanksgiving). During these holidays, families across Korea gather to make all kinds of jeon—tofu, pollack, chive, green onion, kimchi, and meat skewers. Women cook together, stacking freshly fried jeon in large bamboo baskets, while men sneak a piece and smile—because that one bite is pure happiness.
It’s my dream to share the story of jeon, Korea’s heartfelt soulfood, with the world.
Ms. Jeon brings traditional jeon to the global table—vegan, wholesome, and made with beans as the key ingredient. While preserving the spirit of homemade jeon, we add a modern touch for today’s world—using advanced techniques like robotic grinding and creative combinations of fresh ingredients for perfect flavor and aroma.
Our jeon offers a clean, comforting taste—the kind that deepens with every bite. We’re also developing a line of bean-based sauces to pair beautifully with each variety.
Through supermarkets and delivery services, we hope to bring Korea’s most beloved comfort food to homes around the world—warm, simple, and made with love.

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